Information

Information

HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN 
Første søndag i november rider ca. 100 ryttere normalt den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Det har ryttere gjort hver den 1. søndag i november siden år 1905, dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig.
Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforce-jagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker.

DYREHAVEN NU UNESCOS VERDENSARV
Parforcejagter er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Grunden er det enestående stjerneformede stisystem, som blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.

JAGTEN STARTER NORMALT KL. 10.00 VED PETER LIEPS HUS,
Ved Eremitageslotte vil der bliver speaket og informeret om dagens forløb. Jagten er 11 km lang med 32 forhindringer.
Selve jagten afsluttes, som noget særligt denne dag, med et opløb for den gruppe ryttere, som har kvalificeret sig hertil. Opløbsstrækningen går ad den gamle galopbane fra Hjortekær med målet nord for Slotspladsen.
Vinderen af opløbet vinder H.K.H. Kronprinsesse Marys ærespræmie.  Folder med ruten uddeles ved alle de røde låger ind til Dyrehaven.

Ruten indtegnet på kort udleveres til alle interesserede ved indgangene til Dyrehaven om morgenen på Hubertusdagen, se også her KORT

Forhindringsliste

1. ETAPE

1. Træstamme
2. Træstamme
3. Træstamme
4. Tripelbar
5. Dyb landing
6. Dyb landing
7. Ulvedalene
8. Ulvedalene
9. Træstamme
10. Reck
11. Dyb landing
12. Hurdel Oxer
13. Træstamme
14. Træstamme med reck
15. Udspring ved sandskredet
16. 4 bomme
17. Oxer
18. Træstamme
19. Gran Hurdle
20. Gran Hurdle


2. ETAPE

21. Træstamme
22. Dyb landing
23. 4 Bomme
24. 4 Bomme
25. Træstamme
26. Reck
27. Grøft m/3 bomme
28. Reck mellem højene
29. Udspring i Magasindammen
30. Høstvognen
31. Gran Hurdle
32. Gran Hurdle
FØRSTE SØNDAG I NOVEMBER KL. 10:00
Første søndag i november starter årets Hubertusjagt fra Peter Lieps hus, der ligger ved Dyrehavsbakken.

I LUFTEN OG TIL VANDS
Jagten er ca. 11 km lang og tager 1½ time. Undervejs skal rytterne ud i Ulvedalene, have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Emitageslottet og Peter Liebs hus. Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset.

WATERLOO
Ca. kl. 11.20 skal rytterne igennem Magasindammen.

JAGT FORBI
Ca. 11.30 ved Slottet. her ender selve jagten og de der er kvalificeret til opløb rider mod Hjortekær, hvor opløbet startet, mens resten af rytterne rider til mål stegen for at heppe på deres venner.

OPLØB
Ca. kl. 11.30 er der opløbs start fra Hjortekær, med mange dygtige og hurtige heste. Mål ved Slottet.

PROGRAM
Start på 1. etape kl. 10.00. Pause efter 1. etape ca. kl. 10.50 - 15 min. hvil ved Eremitageslottet.

Start på 2. etape kl. 11.05.

Jagten er forbi ca. kl. 11.30 ved slottet

Opløbet for de kvalificerede i hovedfeltet ca. 11.40. Præmieuddelingen finder sted ved slottet straks efter opløbet.
Ponyopløbet finder sted ca. kl. 11.50.
VINDEREN AF HUBERTUSJAGTEN TILDELES:
Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys Ærespræmie
Sportsrideklubbens jagtledelse står som sædvanlig for arrangementet.
Hubertusopløb 2023
Nr.   Navn   Hest

1. Niels Goldschmidt  Irish Diamond
2. Emma-Sofie Florin Caron
3. Chris Winther Mighty
4. Karin Winther Champagne
5. Ylva Winsborg Dionysos
6. Martin Zaren Maggie
7. Amandamy Falck Empire
8. Hans Peter Ubbe Pippistrella
9. Gitte Møller Magic Mike
10. Katja Andersen Halley
11. Malene Møller Jan - Foldblod
12. Jan Plenge Independence
13. Nini Hertz Gufler Lewis
14. May-Britt Kattrup Luna
15. Erik Laub Pelle
16. Finn Saksø-Larsen Fit for fight
17. Michael Overvad Benson
18. Frederik Fogh Ibbermand
19. Peter Skifter Leonardoz
20. Katia Bøgedal Bøgedals Fresh
21. Nils Hammeken Coramis
22. Emilie Andersen-Ranberg Aramis
23. Anette Brøndum Rubicon
24. Henrik Friis Almost Bally
25. Lars Folkmann Duchess.

Pony Hubertusopløb 2023
Nr. Fornavn Efternavn Pony
31 Floria Mølbak - Sønderris Firelight
32 Tilde Plaep - Safira
33 Anja Pihl Sørensen -Lucas
34 Zarah Eny - Scoop
35 Vega Gross Hausager - Candy
36 Laura Pyndt - Starlight
Tag af sted i god tid. Benyt gerne offentlig transport, hvis muligt.

Hubertusjagten er et yndet arrangement med mange gæster. Tag derfor af sted i god tid.

BEMÆRK : INGEN PARKERING VED HJORTEKÆR !!!

Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten.

Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, og tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven.

Klampenborg Galopbane har ikke løb søndag den 6. november, og man kan derfor holde på deres parkeringsplads med lastbiler.
S P O R T S R I D E K L U B B E N JAGTLEDELSEN

Pressemeddelelse:

ÅRETS HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN. SØNDAG DEN 5. NOVEMBER KL. 10.00 EN OVER 100 ÅR GAMMEL TRADITION

HISTORIE. Hvert år den første søndag i november afholdes årets Hubertusjagt. Sådan har det været siden år 1905 dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig og forrige år pga. Corona. Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Det enestående stjerneformede stisystem blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker. Tempo m.m. styres af feltets master, som rider med høj hat. Bagest rider bagmaster, som sørger for at alle er med og hjælper dem, der evt. skulle have problemer. Ovenstående historie er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Og at UNESCOS i år har turneret med en særlig udstilling, der bl.a. fortæller om Hubertusjagtens symbolske videreførelse af den gamle parforcejagt og dens betydning for Danmarkshistorien.

PÅ DAGEN. Søndag den 5. november 2023 fra kl. 10.00 rider ca. 80 ryttere den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. H.K.H. Prinsesse Benedikte kommer til Eremitageslottet og overrækker præmien til dette års vinder efter jagten. Rytterne mødes kl. ca. 9.30 ved Peter Lieps hus. Her vil May-Britt Kattrup fra hesteryg fortælle om dagens Hubertusjagt, dens historie og traditioner. Under hele jagten speaker Tina Pihl Fossing og Peter Gilsfort fra Eremitageslottet, så tilskuerne kan følge med i feltets færden og samtidig blive beriget med lidt historie om Dyrehaven og jagtridning.

OM JAGTEN. Jagten er ca. 10 km lang med 32 forhindringer. Undervejs skal rytterne igennem Ulvedalene samt have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Eremitageslottet og Peter Lieps hus (se hele ruten i vedhæftede program). Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset. Kl. ca. 11.20 er Hubertusjagtens Waterloo, når rytterne skal igennem magasindammen. Kort efter rider de ca. 30 rytter, som er kvalificerede til opløbet mod Hjortekær for at ride om kap op mod Eremitageslottet. Vinderen modtager H.K.H. Kronprinsesse Marys ærespræmie og hædres under traditionelle ceremonier til Hubertusballet søndag aften på den Kongelige Skydebane Sølyst i Klampenborg.

For jagtrytterne er Hubertusjagten afslutningen på en sæson med jagter hver søndag i forår og efterår i Dyrehaven, i de Sjællandske skove og på godser. I alt 24 jagter. Se mere på https://sprjagt.dk/ og www.hubertusjagt.dk

PROGRAM med ruten og oplysninger om Hubertusjagten står til fri afbenyttelse ved de fleste røde låger ind til Dyrehaven.

Hubertusjagten arrangeres af Sportsrideklubbens jagtledelse. Officialposterne rides i år af Chris Winther og Henrik Friis som ræve, hovedmaster er Mette Kaufmann og sidemastere er May-Britt Kattrup og Peter Skifter. Bagmastere Karin Winther og Finn Saksø-Larsen. For ponyerne rider Katja Andersen master og Iben Dannerbo Bagmaster.

TILSKUERE. Hubertusjagten har udviklet sig til en tradition for de op mod 40.000 tilskuere, som møder op og følger rytternes tur over stok og sten. Trækplastre er især udspringet i Magasindammen og opløbet, som har mål ved det historiske Eremitageslot.

OBS: STATSSKOVEN/NATURSTYRELSEN HAR IGEN I ÅR FORBUDT PARKERING I DYREHAVEN. DET VIL SIGE, AT MAN IKKE KAN PARKERE PÅ GRÆSSET INDENFOR LÅGEN VED HJORTEKÆR.

JAGTLEDELSEN

Yderligere info: Presseansvarlig inden jagten er: May-Britt Kattrup. Mobil 2070 0483. Mail may-britt@kattrup.dk På dagen er det Danny Johansen. Mobil nr. 4095 0726. Presse der ønsker at dække Prinsessens ankomst, anbefales at være ved Eremitageslottet senest kl. 10.30.

Hvis man ønsker at stå ved Magasindammen bedes dette oplyst til May-Britt Kattrup senest onsdag den 1. november, så vi kan lave passende afspærring og sørge for akkreditering.

Bedste hilsen
May-Britt Kattrup
Donse Hovedgård
Donsevej 16
2970 Hørsholm
Tlf. 0045 20700483
Benyt gerne offentlig transport, hvis muligt.

Transport – S-tog Læs om stationer og ankomst-/afgangstider på www.dsb.dk ogwww.rejseplanen.dk

DSB: Find din togrejse og pris www.dsb.dk Køb billet til din togrejse, se priser for rejser, om kort og billetter, se replaner og bliv opdateret trafikinfo, og hvordan togene er lige nu.

Transport – Movia-busser Se køreplaner mm. på www.moviatrafik.dk og www.rejseplanen.dk Movia

Transport – Cykel Der er ingen organiseret cykel-parkering. I praksis er det muligt at stille sin cykel i umiddelbart i nærheden, men husk at tage hensyn til de lokale beboere.

Du kan planlægge din cykeltur til Dyrehaven med cyclistic.dk/da

Transport og parkering – bil Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten. Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, herunder ingen parkering på cykelstierne! Tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven.

Ingen Parkering ved Fortunen og i Taarbæk! Det er ikke muligt at parkere Ved Fortunen. Det er heller ikke muligt at parkere i Taarbæk pga. af omfattende gravearbejde. Indkørsel er kun tilladt for beboerne.”

Vindere 2023:

Hubertusvindere siden 1935

Pony Hubertusvindere