Information

Information

HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN 
Søndag den 5. november rider ca. 160 ryttere den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Det har ryttere gjort hver den 1. søndag i november siden år 1900, dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig.
Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforce-jagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker.

DYREHAVEN NU UNESCOS VERDENSARV
Parforcejagter er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Grunden er det enestående stjerneformede stisystem, som blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.

JAGTEN STARTER KL. 10.00 VED PETER LIEPS HUS,
Ved Eremitageslotte vil der bliver speaket og informeret om dagens forløb. Jagten er 11 km lang med 32 forhindringer.
Selve jagten afsluttes, som noget særligt denne dag, med et opløb for den gruppe ryttere, som har kvalificeret sig hertil. Opløbsstrækningen går ad den gamle galopbane fra Hjortekær med målet nord for Slotspladsen.
Vinderen af opløbet vinder H.K.H. Prins Henriks ærespræmie.  Folder med ruten uddeles ved alle de røde låger ind til Dyrehaven.

FØRSTE SØNDAG I NOVEMBER KL. 10:00

Første søndag i november starter årets Hubertusjagt fra Peter Lieps hus, der ligger ved Dyrehavsbakken.

I LUFTEN OG TIL VANDS
Jagten er ca. 11 km lang og tager 1½ time. Undervejs skal rytterne ud i Ulvedalene, have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Emitageslottet og Peter Liebs hus. Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset.

WATERLOO
Ca. kl. 11.20 skal rytterne igennem Magasindammen.

JAGT FORBI
Ca. 11.30 ved Slottet. her ender selve jagten og de der er kvalificeret til opløb rider mod Hjortekær, hvor opløbet startet, mens resten af rytterne rider til mål stegen for at heppe på deres venner.

OPLØB
Ca. kl. 11.30 er der opløbs start fra Hjortekær, med mange dygtige og hurtige heste. Mål ved Slottet.

PROGRAM
Start på 1. etape kl. 10.00.
Pause efter 1. etape ca. kl. 10.50 - 15 min. hvil ved Eremitageslottet.

Start på 2. etape kl. 11.05.

Jagten er forbi ca. kl. 11.30 ved slottet

Opløbet for de kvalificerede i hovedfeltet ca. 11.40. Præmieuddelingen finder sted ved slottet straks efter opløbet.

Ponyopløbet finder sted ca. kl. 11.50.

VINDEREN AF HUBERTUSJAGTEN TILDELES:
Hans Kongelige Højhed Prins Henriks Ærespræmie.

Sportsrideklubbens jagtledelse står som sædvanlig for arrangementet.

Ruten indtegnet på kort udleveres til alle interesserede ved indgangene til Dyrehaven om morgenen på Hubertusdagen, se også her KORT

Forhindringsliste

1. ETAPE

1. Træstamme
2. Træstamme
3. Træstamme
4. Tripelbar
5. Dyb landing
6. Dyb landing
7. Ulvedalene
8. Ulvedalene
9. Træstamme
10. Hurdel
11. Dyb landing
12. Hurdel Oxer
13. Træstamme
14. Træstamme med reck
15. Udspring ved sandskredet
16. 4 bomme
17. Oxer
18. Træstamme
19. Gran Hurdle
20. Gran Hurdle

2. ETAPE

21. Reck
22. Dyb landing
23. 4 Bomme
24. 4 Bomme
25. Træstamme
26. Reck

27. Grøft m/3 bomme
28. Reck mellem højene
29. Udspring i Magasindammen
30. Høstvognen
31. Gran Hurdle
32. Gran Hurdle

I år må fuldblod ikke deltage i 2017.

Hubertus Opløbsliste 2017

Nr. Navn Efternavn Hest
1 Nini Hertz Gufler Queentina
2 Karin Winther Leporello
3 Gitte Møller Zantos Tofthøj
4 Finn Saksø-Larsen Fit for fight
5 Ylva Winsborg Cocopelli
6 John Randskov Hamlet
7 Lulu Birger Christensen Cashflow
8 Katia Bøgedal Bøgedals Mars
9 Emilie Hammer Thera
10 David Holm Candas
11 Peter Skifter Auburn
12 Lone Friis Lux
13 Lotte Vinzent Holm Heartbraker
14 Christian Bjørn Rasmussen Darwin TC
15 Ian Winther-Høiland Champagne
16 Peter Knudsen Storm
17 Catrine F. Goldschmidt Mr. Rubino
18 Pernille Heerup Carismo
19 Karin Faber Shaitan
20 Jim Jensen Kaiser
21 Jes Sørensen Victor
22 Tomas Zeltner Karos
23 Janne Meyerhoff Indiana Boy
24 Jan Plenge Flying Cavala
25 Kamille Dumong Erichsen Tirana
26 Nanna Eriksen Columbus
27 Tine O´Reilly Monik
28 Monica Wipfel Prins
Pony Hubertusopløb 2017:
Nr. Navn Efternavn Pony
51 Kathrine Skøtt Hollesen Allison
52 Mathilde Eyde Liberoth Parcifal
53 Caroline Nielsen Alexandra
54 Caroline Larsen Mirabella
55 Maja Tofte Nielsen Rain
56 Anna Hyllested Andersen Molly
57 Anna Xian Hansen Apache
58 Castanja Kilpatrick Cassius
59 Camille Hartvig Nielsen My Dun Bawn
60 Anna-Sofie Zeltner Hugo

Benyt gerne offentlig transport, hvis muligt.

Transport – S-tog
Læs om stationer og ankomst-/afgangstider på www.dsb.dk ogwww.rejseplanen.dk

DSB: Find din togrejse og pris
www.dsb.dk
Køb billet til din togrejse, se priser for rejser, om kort og billetter, se replaner og bliv opdateret trafikinfo, og hvordan togene er lige nu.

Transport – Movia-busser
Se køreplaner mm. på www.moviatrafik.dk og www.rejseplanen.dk
Movia

Transport – Cykel
Der er ingen organiseret cykel-parkering. I praksis er det muligt at stille sin cykel i umiddelbart i nærheden, men husk at tage hensyn til de lokale beboere.

Du kan planlægge din cykeltur til Dyrehaven med cyclistic.dk/da

Transport og parkering – bil
Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten. Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, herunder ingen parkering på cykelstierne! Tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven.

Ingen Parkering ved Fortunen og i Taarbæk!
Det er ikke muligt at parkere Ved Fortunen. Det er heller ikke muligt at parkere i Taarbæk pga. af omfattende gravearbejde. Indkørsel er kun tilladt for beboerne.”

Klampenborg Galopbane har løb søndag den 6. november, og man kan derfor ikke holde på deres parkeringsplands med lastbiler.
rute

Tag af sted i god tid. Benyt gerne offentlig transport, hvis muligt.

Hubertusjagten er et yndet arrangement med mange gæster. Tag derfor af sted i god tid, og benyt de tre parkeringspladser vist på ovenstående kort.
Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten.
Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, og tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven.

Transport og parkering – bil
Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten. Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, herunder ingen parkering på cykelstierne! Tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven.

Ingen Parkering ved Fortunen og i Taarbæk!
Det er ikke muligt at parkere Ved Fortunen. Det er heller ikke muligt at parkere i Taarbæk pga. af omfattende gravearbejde. Indkørsel er kun tilladt for beboerne.”

Pressemeddelelse - HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN

HISTORIE. Søndag den 5. november 2017 rider ca. 160 ryttere den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Det har ryttere gjort hver den 1. søndag i november siden år 1900, dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig. Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforce-jagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Det enestående stjerneformede stisystem, blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.
Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker. Tempo m.m. styres af feltets master, som rider med høj hat.
Ovenstående historie er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

OM HUBERTUSJAGTEN. I. år vil hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary og børnerne overvære Hubertusjagten, som starter kl. 10.00 ved Peter Lieps hus. Her vil May-Britt Kattrup fra hesteryg fortælle om dagens Hubertusjagt og dens historie og traditioner. Under hele jagten speaker Tina Pihl Fossing og Ole Rosdahl fra Eremitageslottet, så tilskuerne kan følge med i feltets færden, og samtidig blive beriget med lidt historie om Dyrehaven og jagtridning.
Jagten er ca. 11 km lang med 32 forhindringer. Undervejs skal rytterne igennem Ulvedalene, have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Eremitageslottet og Peter Lieps hus. Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset. Kl. ca. 11.20 er Hubetusjagtens waterloo, når rytterne skal igennem magasindammen. Kort efter slutter selve jagten og rytterne skilles, de ca. 30 rytter der er kvalificerede til at ride opløb, rider mod Hjortekær og resten af rytteren rider til målstregen ved slottet for at følge opløbet. Folder med ruten uddeles ved alle de røde låger ind til Dyrehaven.
Hubertusjagten arrangeres af Sportsrideklubbens jagtledelse. Officialposterne rides i år af Henrik Friis og Chris Winther som ræve, hovedmaster er Mette Kaufmann og sidemastere er May-Britt Kattrup og Erik Laub. For ponyerne rider Katja Andersen master.
For jagtrytterne er Hubertusjagten afslutningen på en sæson, som er startet i begyndelsen af april, med jagter i Dyrehaven, i de Sjællandske skove og godser, samt tre jagter på Møllerup Gods og Søholt Hovedgaard på Djursland i september måned, i alt 24 jagter.
Hubertusjagten adskiller sig fra de andre jagter bl.a., fordi der er opløb efter jagten. Kun 30 ryttere i det store felt har kvalificeret sig til opløbet efter selve jagten. I ponyfeltet må alle ryttere som har fuldført 5 jagter ride opløb. Efter opløbet hyldes vinderne, og der er præmieoverrækkelse på trappen foran slottet. Vinderen af det store felt får overrakt Hans Kongelige Højhed Prins Henriks ærespræmie, som i år overrækkes af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. Vinderen bliver desuden fejret ved en stor galla fest om aftenen med traditionelle ceremonier på den Kongelige Skydebane Sølyst i Klampenborg.

TILSKUERE: Hubertusjagten har også udviklet sig til en tradition for de op til 40.000 tilskuere, som møder op og følger rytternes tur over stok og sten. Ikke mindst udspringet i Magasindammen og opløbet, som har mål ved det historiske Eremitageslot, er trækplastre.
KONKURRENCE. Som noget nyt i år kan tilskuerne også vinde. Støt afholdelsen af Hubertusjagten med 25 kr. og deltag i lodtrækning om 6 gavekort til en værdi af kr. 1.000 – 3 gavekort til Butik Karin Winther og 3 gavekort til Butik Kaufmann. Deltag ved at overføre kr. 25 pr. lod via MobilPay til 37080, mærket med navn og kontaktinformation. Vinderen bliver annonceret på www.hubertusjagt.dk den 8. november 2017.
For mere info se Sportsrideklubbens hjemmeside: www.sprjagt.dk

JAGTLEDELSEN

Presseansvarlig:
Presseansvarlig inden jagten er: Henrik Friis, Mobil nr. 40 11 51 73, mail – hll.friis@hotmail.com.
På dagen er der Danny Johansen, Mobil nr. 40 95 07 26. Presse der ønsker at dække den kongelige families deltagelse, bedes være ved Eremitageslottet, senest kl. 10.30.

Vinderene fra 2016:

HESTE:
Vinder Mette Kaufmann på Curchtowns Star
nr. 2. Lærke Mortensen
nr. 3. Karin Faber
nr. 4. Nini Hertz Gufler
Næstsidst: Malene Møller

PONY:
Vinder Ida Ursin på Tamson
nr. 2. Camille Hartvig Nielsen
nr. 3. Cecilie Cristensen
Næstsidst : Kathrine Skøt Hollesen

Hubertusvindere siden 1935