Information

Information

HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN 
Søndag den 3. november rider ca. 100 ryttere den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Det har ryttere gjort hver den 1. søndag i november siden år 1900, dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig.
Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforce-jagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker.

DYREHAVEN NU UNESCOS VERDENSARV
Parforcejagter er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Grunden er det enestående stjerneformede stisystem, som blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.

JAGTEN STARTER KL. 10.00 VED PETER LIEPS HUS,
Ved Eremitageslotte vil der bliver speaket og informeret om dagens forløb. Jagten er 11 km lang med 32 forhindringer.
Selve jagten afsluttes, som noget særligt denne dag, med et opløb for den gruppe ryttere, som har kvalificeret sig hertil. Opløbsstrækningen går ad den gamle galopbane fra Hjortekær med målet nord for Slotspladsen.
Vinderen af opløbet vinder H.K.H. Kronprinsesse Marys ærespræmie.  Folder med ruten uddeles ved alle de røde låger ind til Dyrehaven.

Ruten indtegnet på kort udleveres til alle interesserede ved indgangene til Dyrehaven om morgenen på Hubertusdagen, se også her KORT

Forhindringsliste

1. ETAPE

1. Træstamme
2. Træstamme
3. Træstamme
4. Tripelbar
5. Dyb landing
6. Dyb landing
7. Ulvedalene
8. Ulvedalene
9. Træstamme
10. Reck
11. Dyb landing
12. Hurdel Oxer
13. Træstamme
14. Træstamme med reck
15. Udspring ved sandskredet
16. 4 bomme
17. Oxer
18. Træstamme
19. Gran Hurdle
20. Gran Hurdle


2. ETAPE

21. Træstamme
22. Dyb landing
23. 4 Bomme
24. 4 Bomme
25. Træstamme
26. Reck
27. Grøft m/3 bomme
28. Reck mellem højene
29. Udspring i Magasindammen
30. Høstvognen
31. Gran Hurdle
32. Gran Hurdle
FØRSTE SØNDAG I NOVEMBER KL. 10:00
Første søndag i november starter årets Hubertusjagt fra Peter Lieps hus, der ligger ved Dyrehavsbakken.

I LUFTEN OG TIL VANDS
Jagten er ca. 11 km lang og tager 1½ time. Undervejs skal rytterne ud i Ulvedalene, have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Emitageslottet og Peter Liebs hus. Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset.

WATERLOO
Ca. kl. 11.20 skal rytterne igennem Magasindammen.

JAGT FORBI
Ca. 11.30 ved Slottet. her ender selve jagten og de der er kvalificeret til opløb rider mod Hjortekær, hvor opløbet startet, mens resten af rytterne rider til mål stegen for at heppe på deres venner.

OPLØB
Ca. kl. 11.30 er der opløbs start fra Hjortekær, med mange dygtige og hurtige heste. Mål ved Slottet.

PROGRAM
Start på 1. etape kl. 10.00. Pause efter 1. etape ca. kl. 10.50 - 15 min. hvil ved Eremitageslottet.

Start på 2. etape kl. 11.05.

Jagten er forbi ca. kl. 11.30 ved slottet

Opløbet for de kvalificerede i hovedfeltet ca. 11.40. Præmieuddelingen finder sted ved slottet straks efter opløbet.
Ponyopløbet finder sted ca. kl. 11.50.
VINDEREN AF HUBERTUSJAGTEN TILDELES:
Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys Ærespræmie
Sportsrideklubbens jagtledelse står som sædvanlig for arrangementet.
Hubertus opløbs liste 2019.

Nr. Navn   Hest
1. Malene Møller/ Rav
2. Christian Bjørn Rasmussen/ Darwin TC
3. Finn Saksø-Larsen/ Fit for fight
4. Peter Skifter/ Auburn
5. Ylva Winsborg/ Dino
6. Karin Winther/ Champagne
7. John Randskov/ Hamlet
8. Signe Kongebro/ Kashmir
9. Sabrina Solis/ Albert
10. Kamille Dumong Erichsen/ Plet
11. Pernille Heerup/ Carismo
12. Jeanette Johansen/ Cabana
13. Jan Plenge/ Independence Boy
14. Katja Andersen/ Bubber
15. Lars Folkmann/ Duchess
16. James Iuel-Brockdorff/ Cupido
17. Erik Laub/ Pelle
18. Frederik Petersen/ Don Amour
19. Linea Boss Hagedorn/ Lexi Venta
20. Jim Jensen/ Kaiser
21. Rikke Linck/ Caliente
22. Natascha Sander/ Lady Kanti
23. Marina Boss Hagedorn/ Hamilton
24. Mark Hartwig/ Fijocca
25. Chris Winther/ Mighty
26. Finn Olsen/ Cartoon
27. Lasse Aardestrup/ Quingo
28. Karin Faber/ Zimpel
29. Isabella Lundquist/ Rose
30. Nanna Eriksen/ Columbus
31. Christian Lønberg/ Cobalt
32. Betina Folkmann/ Belissima


Pony opløb. Nr Navn Pony

50. Iben Dannerbo Willum/ Sweet Mullagamore
51. Ella Askeland/ Sugar
52. Emma Klug/ Chuck Bullet
53. Melina Betts/ Oblinns Milan
54. Caroline Nielsen/ Anbally Girl
55. Karla Stenmann/ Cassius
56. Asta Lund/ Minuty
Klampenborg Galopbane har ikke løb løb søndag den 4. november, og man kan derfor holde på deres parkeringsplands med lastbiler. rute Tag af sted i god tid. Benyt gerne offentlig transport, hvis muligt. Hubertusjagten er et yndet arrangement med mange gæster. Tag derfor af sted i god tid, og benyt de tre parkeringspladser vist på ovenstående kort. Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten. Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, og tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven. Transport og parkering – bil Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten. Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, herunder ingen parkering på cykelstierne! Tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven. Ingen Parkering ved Fortunen og i Taarbæk! Det er ikke muligt at parkere Ved Fortunen. Det er heller ikke muligt at parkere i Taarbæk pga. af omfattende gravearbejde. Indkørsel er kun tilladt for beboerne.”
Pressemeddelelse

ÅRETS HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN - EN OVER 100 GAMMEL TRADITION HISTORIE.

Den første søndag i november afholdes årets Hubertusjagt. Sådan har det været siden år 1900 dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig. Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Det enestående stjerneformede stisystem blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ride jakker. Tempo m.m. styres af feltets master, som rider med høj hat. Ovenstående historie er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Se mere på www.hubertusjagt.dk

PÅ DAGEN. Søndag den 3. november 2019 fra kl. 10.00 rider ca. 100 ryttere den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary kommer til Eremitageslottet og overrækker præmien til dette års vinder efter jagten. Hubertusjagten starter kl. 10.00 ved Peter Lieps hus. Her vil May-Britt Kattrup fra hesteryg fortælle om dagens Hubertusjagt, dens historie og traditioner fra kl. ca. 9.30. Under hele jagten speaker Tina Pihl Fossing fra Eremitageslottet, så tilskuerne kan følge med i feltets færden og samtidig blive beriget med lidt historie om Dyrehaven og jagtridning.

Jagten er ca. 10 km lang med 32 forhindringer. Undervejs skal rytterne igennem Ulvedalene samt have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Eremitageslottet og Peter Lieps hus (se hele ruten i vedhæftede program). Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset. Kl. ca. 11.20 er Hubertusjagtens Waterloo, når rytterne skal igennem magasindammen. Kort efter rider de ca. 30 rytter, som er kvalificerede til opløbet mod Hjortekær for at ride om kap op mod Eremitageslottet. Vinderen modtager Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys ærespræmie og hædres under traditionelle ceremonier til Hubertusballet søndag aften på den Kongelige Skydebane Sølyst i Klampenborg.

Program med ruten og oplysninger om Hubertusjagten uddeles ved de fleste røde låger ind til Dyrehaven.
Hubertusjagten arrangeres af Sportsrideklubbens jagtledelse. Officialposterne rides i år af Henrik Friis og Chris Winther som ræve, hovedmaster er Mette Kaufmann og sidemastere er May-Britt Kattrup og Erik Laub. For ponyerne rider Frederik Petersen master.

For jagtrytterne er Hubertusjagten afslutningen på en sæson med jagter hver søndag i forår og efterår i Dyrehaven, i de Sjællandske skove og på godser, samt tre jagter på Hof Sudermühlen i Tyskland i alt 24 jagter. Se mere på www.hubertusjagt.dk

TILSKUERE. Hubertusjagten har udviklet sig til en tradition for de op til 40.000 tilskuere, som møder op og følger rytternes tur over stok og sten. Trækplastre er især udspringet i Magasindammen og opløbet, som har mål ved det historiske Eremitageslot.

STØT HUBERTUSJAGTEN. Din støtte går til produktion og tilblivelsen af hele arrangementet, trykte programmer med info og rute, afspærringer til sikkerhed for dig som publikum og generel oprydning efter 40.000 glade gæster. SEND 20 KR. ELLER MERE TIL MOBILEPAY 64105

SE HUBERTUSJAGTEN LIVE SCAN KODEN OG LÆS MERE PÅ www.hubertusjagt.dk.

JAGTLEDELSEN
Link til dropboks Indeholdende 4 pressefotos, QR kode, program.

Presseansvarlig inden jagten er: May-Britt Kattrup. Mobil 2070 0483. Mail may-britt@kattrup.dk På dagen er det Danny Johansen. Mobil nr. 4095 0726. Presse der ønsker at dække Kronprinsessens ankomst, anbefales at være ved Eremitageslottet senest kl. 10.30.

Hvis man ønsker at stå ved Magasindammen bedes dette oplyst til May-Britt Kattrup senest onsdag den 30. oktober, så vi kan lave passende afspærring og sørge for akkreditering.

Ønskes akkreditering selv om man ikke skal stå ved Magasindammen, kan man også rette henvendelse til May-Britt Kattrup senest onsdag den 30. oktober.
Benyt gerne offentlig transport, hvis muligt. Transport – S-tog Læs om stationer og ankomst-/afgangstider på www.dsb.dk ogwww.rejseplanen.dk DSB: Find din togrejse og pris www.dsb.dk Køb billet til din togrejse, se priser for rejser, om kort og billetter, se replaner og bliv opdateret trafikinfo, og hvordan togene er lige nu. Transport – Movia-busser Se køreplaner mm. på www.moviatrafik.dk og www.rejseplanen.dk Movia Transport – Cykel Der er ingen organiseret cykel-parkering. I praksis er det muligt at stille sin cykel i umiddelbart i nærheden, men husk at tage hensyn til de lokale beboere. Du kan planlægge din cykeltur til Dyrehaven med cyclistic.dk/da Transport og parkering – bil Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten. Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, herunder ingen parkering på cykelstierne! Tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven. Ingen Parkering ved Fortunen og i Taarbæk! Det er ikke muligt at parkere Ved Fortunen. Det er heller ikke muligt at parkere i Taarbæk pga. af omfattende gravearbejde. Indkørsel er kun tilladt for beboerne.”
Naturstyrelsen og Sportsrideklubben inviterer endnu en gang til Hubertusjagt 4. Nov. 2018 i Dyrehaven. For at undgår farlige situationer mellem de 30.000 besøgende og de mange fremmede ekvipager er der indført nogle nye regler for kørsel.
Hvem gælder reglerne?

Fremmede hestevogne defineres som alle andre ekvipager end de kapervogne som har licens til kørsel i Dyrehaven.
Indgang til Dyrehaven
Kongeporten ved Bakken, Klampenborg port og den røde port ved Hjortekær vil være åben for indkørsel og her vil alle hestevogne få udleveret et kort over hvor det vil være tilladt at køre med sine heste. Andre port vil være lukket for indkørsel.
Anbefalet rute

Skoven henstiller, at der benyttes en rundtur fra Peter Lieps Hus ad Peter Liepsvej, og Fortunvej til Fortunen. Herfra af Dronningevejen og Badevej, til venstre sådan at man rammer krydset ved Ulvedalsvej/Markvej mod Hjortekær og ud gennem porten ved Slettehus, ad Svenskevej og ind I skoven 100 meter længere henne og til højread Hegnsvej og mod Rådvad Port. Hele vejen af Chausseen, forbi Skovridderboligen og til Klampenborgport.
Se vedlagt kort
Indenfor dette område, altså Ulvedalene, Præstesletten, Flade Vand, Golfbanen, Magasindammens område, Stille Vand og Dousbad Mose henstilles det til at der ikke køres med fremmede ekvipager. Der henstilles til at man ikke køre med 4-spand denne dag.
Venlig hilsen Naturstyrelsen og Sportsrideklubben

Vindere 2018:

Heste:

Nr. 1 Lotte Holm, Engerupgaards Quite A Heartbreaker.
Nr 2 Nini Gufler, Engerupgaards Queentina,
Nr 3 James Iuel-Brockdorff,  Cupido
Nr 4. Signe Kongebro, Kashmir
Næstsidst Finn Saksø Larsen , Fit for Fight

Pony
Nr. 1  Anna Willer Klein på  Molly
Nr 2. Caroline Ravn Larsen på Mirabella
Nr 3. Caroline Nielsen på Anbally Girl
Næstsidst Emma Klug på Chuck Bullet

 

Hubertusvindere siden 1935