Information

Information

HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN AFLYST i 2020
Første søndag i november rider ca. 100 ryttere normalt den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Det har ryttere gjort hver den 1. søndag i november siden år 1900, dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig.
Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforce-jagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker.

DYREHAVEN NU UNESCOS VERDENSARV
Parforcejagter er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Grunden er det enestående stjerneformede stisystem, som blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.

JAGTEN STARTER NORMALT KL. 10.00 VED PETER LIEPS HUS,
Ved Eremitageslotte vil der bliver speaket og informeret om dagens forløb. Jagten er 11 km lang med 32 forhindringer.
Selve jagten afsluttes, som noget særligt denne dag, med et opløb for den gruppe ryttere, som har kvalificeret sig hertil. Opløbsstrækningen går ad den gamle galopbane fra Hjortekær med målet nord for Slotspladsen.
Vinderen af opløbet vinder H.K.H. Kronprinsesse Marys ærespræmie.  Folder med ruten uddeles ved alle de røde låger ind til Dyrehaven.

Ruten indtegnet på kort udleveres til alle interesserede ved indgangene til Dyrehaven om morgenen på Hubertusdagen, se også her KORT

Forhindringsliste

1. ETAPE

1. Træstamme
2. Træstamme
3. Træstamme
4. Tripelbar
5. Dyb landing
6. Dyb landing
7. Ulvedalene
8. Ulvedalene
9. Træstamme
10. Reck
11. Dyb landing
12. Hurdel Oxer
13. Træstamme
14. Træstamme med reck
15. Udspring ved sandskredet
16. 4 bomme
17. Oxer
18. Træstamme
19. Gran Hurdle
20. Gran Hurdle


2. ETAPE

21. Træstamme
22. Dyb landing
23. 4 Bomme
24. 4 Bomme
25. Træstamme
26. Reck
27. Grøft m/3 bomme
28. Reck mellem højene
29. Udspring i Magasindammen
30. Høstvognen
31. Gran Hurdle
32. Gran Hurdle
FØRSTE SØNDAG I NOVEMBER KL. 10:00
Første søndag i november starter årets Hubertusjagt fra Peter Lieps hus, der ligger ved Dyrehavsbakken.

I LUFTEN OG TIL VANDS
Jagten er ca. 11 km lang og tager 1½ time. Undervejs skal rytterne ud i Ulvedalene, have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Emitageslottet og Peter Liebs hus. Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset.

WATERLOO
Ca. kl. 11.20 skal rytterne igennem Magasindammen.

JAGT FORBI
Ca. 11.30 ved Slottet. her ender selve jagten og de der er kvalificeret til opløb rider mod Hjortekær, hvor opløbet startet, mens resten af rytterne rider til mål stegen for at heppe på deres venner.

OPLØB
Ca. kl. 11.30 er der opløbs start fra Hjortekær, med mange dygtige og hurtige heste. Mål ved Slottet.

PROGRAM
Start på 1. etape kl. 10.00. Pause efter 1. etape ca. kl. 10.50 - 15 min. hvil ved Eremitageslottet.

Start på 2. etape kl. 11.05.

Jagten er forbi ca. kl. 11.30 ved slottet

Opløbet for de kvalificerede i hovedfeltet ca. 11.40. Præmieuddelingen finder sted ved slottet straks efter opløbet.
Ponyopløbet finder sted ca. kl. 11.50.
VINDEREN AF HUBERTUSJAGTEN TILDELES:
Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys Ærespræmie
Sportsrideklubbens jagtledelse står som sædvanlig for arrangementet.
Hubertus opløbs Aflyst.

Klampenborg Galopbane har ikke løb løb søndag den 4. november, og man kan derfor holde på deres parkeringsplands med lastbiler. rute Tag af sted i god tid. Benyt gerne offentlig transport, hvis muligt. Hubertusjagten er et yndet arrangement med mange gæster. Tag derfor af sted i god tid, og benyt de tre parkeringspladser vist på ovenstående kort. Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten. Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, og tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven. Transport og parkering – bil Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten. Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, herunder ingen parkering på cykelstierne! Tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven. Ingen Parkering ved Fortunen og i Taarbæk! Det er ikke muligt at parkere Ved Fortunen. Det er heller ikke muligt at parkere i Taarbæk pga. af omfattende gravearbejde. Indkørsel er kun tilladt for beboerne.”
Pressemeddelelse

ÅRETS HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN - AFLYST! EN CA. 120 ÅR GAMMEL TRADITION MÅ DESVÆRRE AFLYSES

Med henvisning til den aktuelle situation i udviklingen af Covid-19 i Danmark, er det med største beklagelse, at vi føler os nødsaget til at aflyse Hubertusjagten 2020 (1. november).
Det har ikke været nogen nem beslutning, og forskellige muligheder har være vendt og drejet, men konklusionen er, at det hverken vil være muligt eller ansvarligt at gennemføre i år.

Vi beklager overfor jagtrytterne og ikke mindst overfor de 25.000 – 45.000 tilskuere, som hvert år har en stor oplevelse i Dyrehavens smukke efterårsdragt, hvor Sct. Hubertus i ca. 120 år har kaldt sine jægere til jagt.

Hubertusjagten er kendetegnet ved kultur, traditioner, ceremonier, dejlig natur og sport i en skøn forening. Forventninger ved magasindammen, om nu ikke en enkelt rytter skulle tage en dukkert. Ved målstregen, hvor suset fra hestehove giver genlyd over slotspladsen foran Eremitageslottet, og triumfen fra årets vinder fylder luften med glæde. På trappen foran slottet hvor vinderen hyldes og modtager H.K.H. Kronprinsesse Marys ærespræmie. Publikum og ryttere udbringer nifoldigt leve for kongehuset og deres historiske deltagelse ved den årlige Hubertusjagt gennem alle årene til hest, til fods og i hestekaret.

Alt dette må vi undvære i år, men vi glæder os meget til at genoptage den årlige tradition i 2021 og ser frem til, at alle igen kan få en sportslig og kulturel oplevelse.
Vel mødt 7. november 2021 i Klampenborg Dyrehave. Jagten starter fra Peter Liep kl. 10.00. Magasindammen ca. 11.20 og præmieoverrækkelse på Eremitageslottet ca. kl. 12.00. Ganske som det har været i over 100 år.

Evt. spørgsmål kan rettes til presseansvarlig May-Britt Kattrup. Mobil 2070 0483. Mail may-britt@kattrup.dk Med venlig hilsen Mette Kaufmann Formand Jagtafdelingen Sportsrideklubben 13-09-2020 Supplerende info: Sportsrideklubben blev stiftet i år 1900 og Hubertusjagten afholdes altid den første søndag i november, så tæt på Sct. Hubertusdag den 3. november, som muligt. Hubertusjagten har været aflyst under 2. verdenskrig i årene 1943 og 1944. Og nu i 2020 under Coronakrisen. Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Det enestående stjerneformede stisystem blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ride jakker. Tempo m.m. styres af feltets master, som rider med høj hat. Ovenstående historie er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Se mere på www.hubertusjagt.dk
Benyt gerne offentlig transport, hvis muligt. Transport – S-tog Læs om stationer og ankomst-/afgangstider på www.dsb.dk ogwww.rejseplanen.dk DSB: Find din togrejse og pris www.dsb.dk Køb billet til din togrejse, se priser for rejser, om kort og billetter, se replaner og bliv opdateret trafikinfo, og hvordan togene er lige nu. Transport – Movia-busser Se køreplaner mm. på www.moviatrafik.dk og www.rejseplanen.dk Movia Transport – Cykel Der er ingen organiseret cykel-parkering. I praksis er det muligt at stille sin cykel i umiddelbart i nærheden, men husk at tage hensyn til de lokale beboere. Du kan planlægge din cykeltur til Dyrehaven med cyclistic.dk/da Transport og parkering – bil Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten. Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, herunder ingen parkering på cykelstierne! Tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven. Ingen Parkering ved Fortunen og i Taarbæk! Det er ikke muligt at parkere Ved Fortunen. Det er heller ikke muligt at parkere i Taarbæk pga. af omfattende gravearbejde. Indkørsel er kun tilladt for beboerne.”
Naturstyrelsen og Sportsrideklubben inviterer endnu en gang til Hubertusjagt 4. Nov. 2018 i Dyrehaven. For at undgår farlige situationer mellem de 30.000 besøgende og de mange fremmede ekvipager er der indført nogle nye regler for kørsel.
Hvem gælder reglerne?

Fremmede hestevogne defineres som alle andre ekvipager end de kapervogne som har licens til kørsel i Dyrehaven.
Indgang til Dyrehaven
Kongeporten ved Bakken, Klampenborg port og den røde port ved Hjortekær vil være åben for indkørsel og her vil alle hestevogne få udleveret et kort over hvor det vil være tilladt at køre med sine heste. Andre port vil være lukket for indkørsel.
Anbefalet rute

Skoven henstiller, at der benyttes en rundtur fra Peter Lieps Hus ad Peter Liepsvej, og Fortunvej til Fortunen. Herfra af Dronningevejen og Badevej, til venstre sådan at man rammer krydset ved Ulvedalsvej/Markvej mod Hjortekær og ud gennem porten ved Slettehus, ad Svenskevej og ind I skoven 100 meter længere henne og til højread Hegnsvej og mod Rådvad Port. Hele vejen af Chausseen, forbi Skovridderboligen og til Klampenborgport.
Se vedlagt kort
Indenfor dette område, altså Ulvedalene, Præstesletten, Flade Vand, Golfbanen, Magasindammens område, Stille Vand og Dousbad Mose henstilles det til at der ikke køres med fremmede ekvipager. Der henstilles til at man ikke køre med 4-spand denne dag.
Venlig hilsen Naturstyrelsen og Sportsrideklubben

Vindere 2018:

Heste:

Nr. 1 Lotte Holm, Engerupgaards Quite A Heartbreaker.
Nr 2 Nini Gufler, Engerupgaards Queentina,
Nr 3 James Iuel-Brockdorff,  Cupido
Nr 4. Signe Kongebro, Kashmir
Næstsidst Finn Saksø Larsen , Fit for Fight

Pony
Nr. 1  Anna Willer Klein på  Molly
Nr 2. Caroline Ravn Larsen på Mirabella
Nr 3. Caroline Nielsen på Anbally Girl
Næstsidst Emma Klug på Chuck Bullet

 

Hubertusvindere siden 1935