Information

Information

HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN 
Første søndag i november rider ca. 100 ryttere normalt den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Det har ryttere gjort hver den 1. søndag i november siden år 1900, dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig.
Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforce-jagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker.

DYREHAVEN NU UNESCOS VERDENSARV
Parforcejagter er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Grunden er det enestående stjerneformede stisystem, som blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.

JAGTEN STARTER NORMALT KL. 10.00 VED PETER LIEPS HUS,
Ved Eremitageslotte vil der bliver speaket og informeret om dagens forløb. Jagten er 11 km lang med 32 forhindringer.
Selve jagten afsluttes, som noget særligt denne dag, med et opløb for den gruppe ryttere, som har kvalificeret sig hertil. Opløbsstrækningen går ad den gamle galopbane fra Hjortekær med målet nord for Slotspladsen.
Vinderen af opløbet vinder H.K.H. Kronprinsesse Marys ærespræmie.  Folder med ruten uddeles ved alle de røde låger ind til Dyrehaven.

Ruten indtegnet på kort udleveres til alle interesserede ved indgangene til Dyrehaven om morgenen på Hubertusdagen, se også her KORT

Forhindringsliste

1. ETAPE

1. Træstamme
2. Træstamme
3. Træstamme
4. Tripelbar
5. Dyb landing
6. Dyb landing
7. Ulvedalene
8. Ulvedalene
9. Træstamme
10. Reck
11. Dyb landing
12. Hurdel Oxer
13. Træstamme
14. Træstamme med reck
15. Udspring ved sandskredet
16. 4 bomme
17. Oxer
18. Træstamme
19. Gran Hurdle
20. Gran Hurdle


2. ETAPE

21. Træstamme
22. Dyb landing
23. 4 Bomme
24. 4 Bomme
25. Træstamme
26. Reck
27. Grøft m/3 bomme
28. Reck mellem højene
29. Udspring i Magasindammen
30. Høstvognen
31. Gran Hurdle
32. Gran Hurdle
FØRSTE SØNDAG I NOVEMBER KL. 10:00
Første søndag i november starter årets Hubertusjagt fra Peter Lieps hus, der ligger ved Dyrehavsbakken.

I LUFTEN OG TIL VANDS
Jagten er ca. 11 km lang og tager 1½ time. Undervejs skal rytterne ud i Ulvedalene, have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Emitageslottet og Peter Liebs hus. Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset.

WATERLOO
Ca. kl. 11.20 skal rytterne igennem Magasindammen.

JAGT FORBI
Ca. 11.30 ved Slottet. her ender selve jagten og de der er kvalificeret til opløb rider mod Hjortekær, hvor opløbet startet, mens resten af rytterne rider til mål stegen for at heppe på deres venner.

OPLØB
Ca. kl. 11.30 er der opløbs start fra Hjortekær, med mange dygtige og hurtige heste. Mål ved Slottet.

PROGRAM
Start på 1. etape kl. 10.00. Pause efter 1. etape ca. kl. 10.50 - 15 min. hvil ved Eremitageslottet.

Start på 2. etape kl. 11.05.

Jagten er forbi ca. kl. 11.30 ved slottet

Opløbet for de kvalificerede i hovedfeltet ca. 11.40. Præmieuddelingen finder sted ved slottet straks efter opløbet.
Ponyopløbet finder sted ca. kl. 11.50.
VINDEREN AF HUBERTUSJAGTEN TILDELES:
Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys Ærespræmie
Sportsrideklubbens jagtledelse står som sædvanlig for arrangementet.
Hubertus opløbs liste 2021 Kvalificerende til Hubertus opløbet 2021 1 Erik Laub Pelle 2 Hans Peter Ubbe Pippistrella 3 Marian Bjugel-Thomsen Milton 4 Rikke Lyngaa Ikato 5 Malene Møller Jan 6 Nini Hertz Gufler Lewis 7 Ylva Winsborg Dino 8 Christian Bjørn Rasmussen Darwin TC 9 Frederikke Blixencrone Elan 10 Lars Folkmann Duchess 11 May-Britt Kattrup Lunea 12 Yoanna Choleva Solitaire 13 Jan Plenge Independence Boy 14 Mark Hartwig Fijocca 15 Betina Folkmann Belissima 16 Chris Winther Mighty 17 Finn Saksø-Larsen Fit for fight 18 Henrik Boldt Benefit 19 Lone Friis Catch Me 20 Finn Olsen Mr. Quinsi 21 Frederik Petersen Don Amour 22 Karin Winther Champagne 23 Sophie Haastrup Abra Ka Dabra 24 Katja Andersen Halley 25 Nils Hammeken Coramis 26 Peter Skifter Quidditch 27 Tina Kruse Charlie PONY 1 Karla Stenmann Cassius 2 Laura Pyndt Starlight 3 Asta Lund Minuty 4 Nicoline Langballe Skovlys Leopold 5 Ida Moesby Pedersen Cadiz
Tag af sted i god tid. Benyt gerne offentlig transport, hvis muligt.

Hubertusjagten er et yndet arrangement med mange gæster. Tag derfor af sted i god tid, og benyt de tre parkeringspladser vist på ovenstående kort.

Der skal betales til Dyrehaven , for at parkerer ved Hjortekær og Springforbi.

Parkeringsafgiften er 50 kr. og kan betales til nummer: 65824. Der opfordres til, at betalingen foretages hjemmefra og kvittering for betaling vises ved indfart – på den måde kommer man hurtigere ind på plads.

Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten.

Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, og tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven.

Klampenborg Galopbane har ikke løb søndag den 7. november, og man kan derfor holde på deres parkeringsplads med lastbiler. rute
Pressemeddelelse ÅRETS HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN. EN OVER 100 GAMMEL TRADITION

HISTORIE. Hvert år den første søndag i november afholdes årets Hubertusjagt. Sådan har det været siden år 1905 dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig og sidste år pga. Corona.

Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Det enestående stjerneformede stisystem blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.

Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker. Tempo m.m. styres af feltets master, som rider med høj hat.

Ovenstående historie er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

PÅ DAGEN. Søndag den 7. november 2021 fra kl. 10.00 rider ca. 80 ryttere den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary kommer til Eremitageslottet og overrækker præmien til dette års vinder efter jagten.

Hubertusjagten starter kl. 10.00 ved Peter Lieps hus. Her vil May-Britt Kattrup fra hesteryg fortælle om dagens Hubertusjagt, dens historie og traditioner fra kl. ca. 9.30.

Under hele jagten speaker Tina Pihl Fossing og Peter Gilsfort fra Eremitageslottet, så tilskuerne kan følge med i feltets færden og samtidig blive beriget med lidt historie om Dyrehaven og jagtridning.

Jagten er ca. 10 km lang med 32 forhindringer. Undervejs skal rytterne igennem Ulvedalene samt have et udspring ved Sandskredet, der ligger på den lige vej mellem Eremitageslottet og Peter Lieps hus (se hele ruten i vedhæftede program).

Ikke alene giver det et sus i rytterne, men publikum mærker også suset. Kl. ca. 11.20 er Hubertusjagtens Waterloo, når rytterne skal igennem magasindammen. Kort efter rider de ca. 30 rytter, som er kvalificerede til opløbet mod Hjortekær for at ride om kap op mod Eremitageslottet.

Vinderen modtager Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys ærespræmie og hædres under traditionelle ceremonier til Hubertusballet søndag aften på den Kongelige Skydebane Sølyst i Klampenborg.

Program med ruten og oplysninger om Hubertusjagten uddeles ved de fleste røde låger ind til Dyrehaven.

Hubertusjagten arrangeres af Sportsrideklubbens jagtledelse. Officialposterne rides i år af Henrik Friis og Chris Winther som ræve, hovedmaster er Mette Kaufmann og sidemastere er May-Britt Kattrup og Erik Laub. For ponyerne rider Katja Andersen master.

For jagtrytterne er Hubertusjagten afslutningen på en sæson med jagter hver søndag i forår og efterår i Dyrehaven, i de Sjællandske skove og på godser, samt tre jagter på Hof Sudermühlen i Tyskland i alt 23 jagter. Se mere på https://sprjagt.dk/ og www.hubertusjagt.dk

TILSKUERE. Hubertusjagten har udviklet sig til en tradition for de op til 40.000 tilskuere, som møder op og følger rytternes tur over stok og sten. Trækplastre er især udspringet i Magasindammen og opløbet, som har mål ved det historiske Eremitageslot.

JAGTLEDELSEN

Yderligere info: Presseansvarlig inden jagten er: May-Britt Kattrup. Mobil 2070 0483. Mail may-britt@kattrup.dk På dagen er det Danny Johansen. Mobil nr. 4095 0726. Presse der ønsker at dække Kronprinsessens ankomst, anbefales at være ved Eremitageslottet senest kl. 10.30.

Hvis man ønsker at stå ved Magasindammen bedes dette oplyst til May-Britt Kattrup senest onsdag den 3. november, så vi kan lave passende afspærring og sørge for akkreditering.
Benyt gerne offentlig transport, hvis muligt.

Transport – S-tog Læs om stationer og ankomst-/afgangstider på www.dsb.dk ogwww.rejseplanen.dk

DSB: Find din togrejse og pris www.dsb.dk Køb billet til din togrejse, se priser for rejser, om kort og billetter, se replaner og bliv opdateret trafikinfo, og hvordan togene er lige nu.

Transport – Movia-busser Se køreplaner mm. på www.moviatrafik.dk og www.rejseplanen.dk Movia

Transport – Cykel Der er ingen organiseret cykel-parkering. I praksis er det muligt at stille sin cykel i umiddelbart i nærheden, men husk at tage hensyn til de lokale beboere.

Du kan planlægge din cykeltur til Dyrehaven med cyclistic.dk/da

Transport og parkering – bil Af trafiksikkerhedsmæssige hensyn vil der være p-kontrol på vejene omkring Dyrehaven under Hubertusjagten. Husk derfor at overholde skiltningen og færdselsloven når du parkerer, herunder ingen parkering på cykelstierne! Tag hensyn til beboerne hvis du parkerer på vejene omkring Dyrehaven.

Ingen Parkering ved Fortunen og i Taarbæk! Det er ikke muligt at parkere Ved Fortunen. Det er heller ikke muligt at parkere i Taarbæk pga. af omfattende gravearbejde. Indkørsel er kun tilladt for beboerne.”
Naturstyrelsen og Sportsrideklubben inviterer endnu en gang til Hubertusjagt 7. Nov. 2021 i Dyrehaven. For at undgår farlige situationer mellem de 30.000 besøgende og de mange fremmede ekvipager er der indført nogle nye regler for kørsel.
Hvem gælder reglerne?

Fremmede hestevogne defineres som alle andre ekvipager end de kapervogne som har licens til kørsel i Dyrehaven.
Indgang til Dyrehaven
Kongeporten ved Bakken, Klampenborg port og den røde port ved Hjortekær vil være åben for indkørsel og her vil alle hestevogne få udleveret et kort over hvor det vil være tilladt at køre med sine heste. Andre port vil være lukket for indkørsel.
Anbefalet rute

Skoven henstiller, at der benyttes en rundtur fra Peter Lieps Hus ad Peter Liepsvej, og Fortunvej til Fortunen. Herfra af Dronningevejen og Badevej, til venstre sådan at man rammer krydset ved Ulvedalsvej/Markvej mod Hjortekær og ud gennem porten ved Slettehus, ad Svenskevej og ind I skoven 100 meter længere henne og til højread Hegnsvej og mod Rådvad Port. Hele vejen af Chausseen, forbi Skovridderboligen og til Klampenborgport.
Se vedlagt kort
Indenfor dette område, altså Ulvedalene, Præstesletten, Flade Vand, Golfbanen, Magasindammens område, Stille Vand og Dousbad Mose henstilles det til at der ikke køres med fremmede ekvipager. Der henstilles til at man ikke køre med 4-spand denne dag.
Venlig hilsen Naturstyrelsen og Sportsrideklubben

Vindere 2019:

Heste:

Nr. 1 Signe Kongebro, Kashmir
Nr 2 Mark Hartwig / Fijocca
Nr 3  Finn Olsen / Cartoon
Nr 4. James Iuel-Brockdorff,  Cupido
Næstsidst: Finn Olsen / Cartoon

Pony
Nr. 1. Caroline Nielsen / Anbally Girl
Nr. 2. Emma Klug / Chuck Bullet
Nr. 3. Karla Stenmann / Cassius
Næstsidste. Iben Dannerbo Willum / Sweet Mullagamon

 

Hubertusvindere siden 1935